© Rootsville.eu

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra (UK)
tiltle: Feet First
music: Swing - Roots
release date: october 04, 2024
label: Tea Pad Recordings
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Rob Heron & The Tea Pad Orchestra

© Rootsville 2024


Rob Heron & The Tea Pad Orchestra verleggen al meer dan tien jaar met plezier de grenzen van genres, door Rockabilly, Blues, Country, Swing, Soul en meer in hun muzikale gumbo te gooien, maar ze klinken altijd grotendeels als zichzelf. De Tea Pad is gevestigd in Newcastle, maar komt uit het hele Verenigd Koninkrijk. Ze hebben vijf albums uitgebracht en zijn uitgebreid op tournee geweest door de Britse eilanden en Europa, waarbij ze overal speelden, van Glastonbury en Cambridge Folk Festival tot dorpshuizen en schuren, en alles daartussenin.

Ze staan ​​bekend om hun energieke liveshows en droge humor en hebben getourd met een aantal van de grote Americana-bands zoals Pokey LaFarge, The Dead South en Sierra Ferrell. Ze hebben muziek uitgebracht op Sleazy Records (Spanje) en Migraine Records (Duitsland), zijn meerdere keren verschenen op Loose Ends van Radio 4 en hun muziek is gespeeld door iedereen, van Marc Riley tot Huey Morgan.

Hun aankomende zesde album Feet First werd in slechts twee dagen opgenomen bij Lightning Recorders in Berlijn, Duitsland. De studio staat bekend om het produceren van authentieke analoge opnames, live in de kamer en direct-to-tape. Deze ‘vastlegging van een muzikaal moment’ is echt te horen in de nieuwe plaat van Tea Pad Orchestra. De toevoeging van Ben Powling op saxofoon heeft het geluid van de band ook naar een nieuw en opwindend tijdperk getild! Na een decennium van het perfectioneren van hun vakmanschap, hebben ze nog nooit zo goed geklonken!

De eerste drie singles van het album - ‘Good Lovin’’, ‘Six Month Sleeper’ en ‘Broken Down and Broken Hearted’ - zijn nu allemaal verkrijgbaar, met de titeltrack en bijbehorende video gepland voor 12 september.

tracks:

1. Good Lovin’ (3:02)
2. Six Month Sleeper (2:53)
3. Blood in the Water (2:16)
4. Three Button Shirt (2:53)
5. I Blinked and it Was Over (2:42)
6. More Fool You, Babe (2:31)
7. Skeletons in My Closet (3:46)
8. Broken Down and Broken Hearted (2:25)
9. Loved You More in My Dreams (2:36)
10. Hungry For Your Love (3:04)
11. Another Night in the Doghouse (2:41)
12. Happy Hour (2:23)
13. Every Day is Misery (2:12)
14. Feet First (2:00)